בניגוד לסברה הרווחת, אפשר להתמכר לקנאביס! שימוש מתמשך ותדיר עשוי להוביל לתלות פיזית והתמכרות. מוזמנים לפנות אלינו ולשמוע על תכנית הגמילה הרב מערכתית של מרכזי אי-זון.
למרות שהדעות לגבי השימוש בקנאביס חלוקות, המציאות מדברת בעד עצמה. ישנם אנשים אשר מפתחים סובלנות להשפעות הקנאביס, הם מתחילים לצרוך את הסם במינונים גדולים יותר כדי להשיג את אותה תחושת "היי", וכתוצאה מכך תתפתח תלות פיזית או התמכרות.
התמכרות לקנאביס יכולה להתפתח בכל גיל, יחד עם זאת, ישנם אנשים ולהם נטייה גדולה יותר להתמכרות, לרבות בני נוער אשר פגיעים לכך במיוחד, כמו גם אנשים שמעשנים קנאביס מדי יום, אצלם הסיכון לפתח התמכרות יהיה גדול יותר בהשוואה לאחרים.
התמכרות לקנאביס – מה הגורמים?
קנאביס גורם לתחושה של רוגע ונינוחות, לעיתים גם התעלות, תחושה אשר יכולה להפוך למפתה עבור אנשים שמתמודדים עם אתגרים בריאותיים, נפשיים, חברתיים או תעסוקתיים. אם אתם צורכים קנאביס כדי לתפקד או להימנע מתחושת אי נוחות, רוב הסיכויים שפיתחתם בסם תלות לא בריאה, מה שידרוש עזרה מקצועית.
למרות הטענה שגראס הוא אינו סם מזיק, לא מעט אנשים מתמכרים אליו, במיוחד משתמשים צעירים בגיל ההתגברות, אשר אצלם הסיכויים לפתח התמכרות אף גבוהים יותר. חשוב לציין, ישנם אנשים שיצרכו קנאביס ולא יפתחו תלות, והסיכוי לכך שתתפתח התמכרות משתנה מאדם לאדם.
גורמים נוספים שמשחקים תפקיד מרכזי בפיתוח התמכרות לקנאביס:
- גנטיקה – אם אדם קרוב אליכם נאבק בהתמכרות למריחואנה בשלב כזה או אחר בחייו, ישנו סיכוי שגם לכם יש נטייה לפתח התמכרות.
- איכות החיים – ילדים בסיכון עשויים לפתח התמכרות בעת הבגרות, אולי בגלל הרצון להרגיש יותר שליטה על החיים. ככל שמתחילים מוקדם יותר, כך גדל הסיכון שתתפתח התמכרות.
- מחלות נפש – אם מתמודדים עם מחלת נפש או מצבים נפשיים אחרים, סמים כמו קנאביס יכולים לעזור להפחית תסמינים לא רצויים. עם זאת, חשוב להבין שלא פעם, שיטת התמודדות מסוג זו יכולה להחמיר את הסימפטומים ולצרף אליהם גם את הסימפטומים של ההתמכרות.
מדוע התמכרות למריחואנה היא בעיה?
לקנאביס יש שמות רבים, הוא מוכר גם כגראס, מריחואנה או ירוק. לא משנה כיצד תבחרו לקרוא לו, שימוש לרעה בסם זה יכול לגרום לתופעות הבאות:
- חוסר מוטיבציה בעבודה, בלימודים ובבית
- ויתור על פעילויות חברתיות, תעסוקתיות או פעילויות פנאי חשובות
- צריכת הסם לעיתים קרובות ובכמויות גדולות לאורך תקופה ארוכה
- חוסר שליטה בעת השימוש בסם או ביכולת להפחית כמויות
- פיתוח תלות גופנית
אם אתם מזהים שהתנהגויות אלו או חלקן נמשכות לפרק זמן ארוך, ייתכן שאתם מתמודדים עם התמכרות ומומלץ לטפל בכך בצורה מקצועית. בנוסף, אם אתם משתמשים באופן קבוע בקנאביס, וחווים תסמיני גמילה או תשוקה לסם כאשר אינכם משתמשים בו, אלו גם סימנים לכך שפיתחתם התמכרות.
אילו תסמיני גמילה מקנאביס נחווה?
בשונה מסוגים אחרים של סמים או תרופות התמכרות לגראס אינה גורמת לתלות גופנית, אך יש אנשים מסוימים שבעת גמילה מגראס כן יחוו תסמיני גמילה, כמו למשל: עצבנות מוגברת, דיכאון, חרדה, אי שקט גם הזעה, רעידות וצמרמורות. במקביל, ישנו סיכוי גם שלא תחוו סימני גמילה מקנאביס.
לכאן או לכאן, תסמיני גמילה מקנאביס מעידים על כך שעליתם על הדרך הנכונה, ועוד מעט תשחררו את התלות. כמובן, שחשוב להיות מודעים לכך שיהיו תסמיני גמילה, וגם לעבור את התהליך עם גורמים מקצועיים שילוו אתכם לכל אורך התהליך.
כיצד מטפלים בהתמכרות לגראס?
כאשר אתם בוחרים לעבור גמילה מגראס במרכזי אי-זון, תזכו לקבל מעטפת רחבה של תמיכה בליבו של מרכז גמילה מפואר שיעזור לכם להפיק את התוצאות הטובות ביותר שאפשר להשיג. גמילה מקנאביס היא חלק מתוכנית טיפול בהתמכרויות שיש אצלנו ברשת, כאשר תכנית הטיפול מותאמת לכם באופן אישי ותלויה במצבכם הייחודי ובחומרת ההתמכרות שלכם.
התכנית שלנו משולבת וכוללת שלושה חלקים – בחלקה הראשון תעברו גמילה ממריחואנה בסיוע ורפואי ובליווי של פסיכיאטר ונרקולוג מוסמך. בחלקה השני, התכנית תכלול טיפול פרטני אחד על אחד, טיפול קבוצתי וטיפול משפחתי, כדי לתמוך באנשים שילוו אתכם גם מחוץ למרכז ולספק להם כלים יעילים להתמודדות עם המצב. החלק האחרון של הטיפול כולל הסתגלות הדרגתית ומכין אתכם לחזרה לשגרה מלאה צעד אחר צעד.
כמובן שצוות המדריכים שלנו יהיה זמין עבורכם 24/7, כל המדריכים שלנו מבינים את האתגרים שעומדים בפניכם, והם יעזרו לכם להיאבק בהתמכרות עד לניצחון. אנו מבינים ומודעים לכך שהצעד הראשון יכול להיות קשה, אך אנו כאן כדי לתמוך בכם, ולהעביר אליכם הלאה את שיטת הגמילה שעבדה היטב עבורנו ועבור עשרות בוגרים מרוצים של התכנית.
העזרה נמצאת במרחק שיחת טלפון אחת, צרו איתנו קשר לפרטים נוספים!