דיאמורפין, הידוע גם כ"קרוקודיל", היא נגזרת סינתטית של מורפין בעלת אפקט אופיואידי חזק מאוד. סם זה פופולרי כתחליף זול להרואין, אך הוא גם קטלני הרבה יותר בשל רעילותו ופוטנציאל ההתמכרות העצום שלו. שימוש בדיאמורפין גורם לנזקים גופניים ונפשיים קשים, כולל נמק של העור והרקמות, זיהומים מסכני חיים, פגיעה בתפקוד המנטלי והתנהגות מסוכנת. התמכרות לדיאמורפין יכולה להוביל להרס טוטלי של חיי האדם ולמוות תוך זמן קצר. קבלת סיוע מקצועי לגמילה היא צו השעה להצלת חיים. במרכזי הגמילה אי-זון אנו מתמחים בטיפול אינטנסיבי במכורים לדיאמורפין, תוך הבנה והתייחסות למורכבות הרפואית, הנפשית והחברתית הקשה של התמכרות זו.
תסמיני גמילה מדיאמורפין
הפסקת השימוש בדיאמורפין מעוררת תופעות גמילה חמורות ביותר, שעלולות להיות מסכנות חיים:
– כאבים עזים בכל הגוף
– חרדה קיצונית, דיכאון ומחשבות אובדניות
– הזעה קיצונית, רעד ואי-שקט
– בחילות, הקאות ושלשולים קשים
– קוצר נשימה, דופק מואץ ובלתי סדיר
– הזיות ומצבים פסיכוטיים
– דחף בלתי נשלט לקחת את הסם
גמילה מדיאמורפין ללא פיקוח רפואי צמוד עלולה לסכן את חיי המשתמש. אשפוז במוסד גמילה ייעודי הוא הכרחי למזעור הסיכונים ולשיפור הסיכוי להחלמה.
גמילה מדיאמורפין
ההתמכרות לדיאמורפין גובה מחיר נורא – פיזית, נפשית וחברתית. מצבם של המכורים מידרדר בצורה דרמטית. הכמיהה לסם מכתיבה את כל תחומי החיים, והאדם מאבד כל עניין בדברים מלבד השגת הסם. נזקים בריאותיים חמורים כגון מורסות, נמק של הרקמות, זיהומים ומחלות נלוות הופכים לנורמה. התנהגות אימפולסיבית ומסוכנת, הזנחה עצמית קיצונית והתנתקות חברתית הם רק חלק מהסממנים. תהליך השיקום ארוך ומורכב, וכולל טיפול רב-מערכתי מקיף ברמה הפיזית, הפסיכיאטרית והפסיכו-סוציאלית.
מסלול הטיפול בE זון מתחיל בגמילה פיזית תחת השגחה רפואית צמודה, על מנת למנוע סיבוכים ולוודא את בטיחות המטופל. בהמשך נבנית תוכנית אישית המותאמת לצרכים הספציפיים של המטופל, ומתבססת על מגוון כלים טיפוליים פרטניים וקבוצתיים. המטרה היא לא רק להפסיק את השימוש בדיאמורפין, אלא לבנות בסיס איתן לחיים פרודוקטיביים ומספקים, תוך התייחסות לכל תחומי החיים.
טיפול בהתמכרות לדיאמורפין
צוות המומחים שלנו כולל רופאים, פסיכיאטרים, מומחי התמכרויות ומדריכים טיפוליים. כולם בעלי הכשרה והתמחות ספציפית בטיפול במכורים לדיאמורפין ולאופיואידים אחרים. אנו מציעים טווח רחב של שיטות טיפול מבוססות ראיות, כולל ויסות תרופתי אינטנסיבי, פסיכותרפיה דינמית, קבוצות טיפוליות וקבוצות תמיכה. כמו כן, שמים דגש על התערבויות גוף-נפש כמו יוגה, מדיטציה ושיקום פיזיותרפי להתמודדות עם נזקי הדיאמורפין.
המרכז שלנו מציע סביבה תומכת, מוגנת, ומבודדת מגורמי הסיכון והגירויים המזיקים. הצוות זמין 24/7 לתמיכה, ייעוץ והתערבות במצבי משבר. אנו נלווה כל מטופל לכל אורך המסע המאתגר להחלמה, ומחויבים להעניק לו את הכלים לבניית חיים חדשים ללא דיאמורפין.