התמודדות עם תסמינים פיזיים בתהליך ההתנתקות מאלכוהול

אם אתם מתמודדים עם התמכרות לאלכוהול, ההחלטה לעבור גמילה תהיה מצוינת. יחד עם זאת, זו לא תמיד הבחירה הפשוטה ביותר. בעת גמילה מאלכוהול אתם עלולים לחוות תסמיני גמילה אשר נעים מאי נוחות קלה לבין סכנת חיים ממשית.

מכיוון שישנם תסמינים אשר עלולים לסכן את בריאותכם ולהקשות עליכם לעבור בהצלחה את תהליך הגמילה, חשוב שתדעו שאינם חייבים לעבור זאת לבד. תוכלו לפנות למרכז גמילה ובו תקבלו תמיכה וליווי, כל שכן, תוכלו לטפל בשורשי ההתמכרות שלכם. בד בבד, עליכם לדעת מה מצפה לכם. ככל שיהיה לכם יותר ידע מקדים, כך תהיו יותר מוכנים, ותוכלו לצלוח את הגמילה ולהתחיל חיים חדשים וחפים מהתמכרות.

תסמיני גמילה פיזיים שעליכם להכיר

אנשים שמתמודדים עם התמכרות לאלכוהול ומחליטים להיגמל יתמודדו הן עם תסמינים נפשיים והן עם תסמינים פיזיים. אנו נתעמק בסוג השני:

  • דליריום טרמנס (TDs) – פסיכוזה אשר נגרמת במהלך גמילה מאלכוהול. התסמינים שלה כוללים חרדות, הזעות, חום, קצב לב מהיר, ובמקרים חמורים יותר גם הזיות, בלבול, סיוטים, חוסר התמצאות בזמן ובמרחב ועוד. לרוב יסבלו מכך אנשים שצרכו כמות גדולה של אלכוהול לתקופה של חודש ומעלה, כשלושה ימים לאחר הגמילה ולמשך ליומיים שלושה, כאשר התופעות יתעצמו בשעות הלילה.
  • התקפים – תסמין פיזי נוסף ושכיח בעת גמילה מאלכוהול הוא התקפים. התקפים אלו יכולים להיות קלים כחמורים, ובמקרים מסוימים יכולים להיות מסכני חיים. בין אם אלו התקפי פאניקה וחרדה ובין אם אלו התקפי פרכוסים, חשוב מאוד להיות נתמכים על ידי צוות רפואי שיעזור להקל על התסמינים הפיזיים השונים, ולאפשר לכם לעבור את הגמילה הפיזית בתחושת נוחות גדולה יותר.
  • בעיות לב – סיכון פיזי נוסף אשר קשור לגמילה מאלכוהול הוא התפתחותן של בעיות לב. תהליך הגמילה יכול להוביל לעלייה בקצב הלב ובלחץ הדם שלכם, מה שעשוי להגדיל את הסיכון להתקף לב ואף לשבץ. לכן אם אתם מתכננים גמילה מאלכוהול חשוב להיות מודעים לסיכונים הכרוכים ולוודא שיהיה לכם פיקוח רפואי.

כיצד מתמודדים עם התסמינים?

תסמיני גמילה מאלכוהול יכולים להיות מאתגרים ואף מסכנת חיים. אולם עם העזרה הנכונה, תוכלו לעבור את התהליך בשלום ולעשות את הצעד הראשון בדרך להחלמה. כדי להתמודד עם התסמינים השונים, כדאי ומומלץ להקפיד על הדברים הבאים:

שיתוף חברים ובני משפחה

ההחלטה על גמילה מאלכוהול יכולה להיות מידית, וחשוב לזכור שלאחר כמה שעות מהרגע ששתיתם את המשקה האחרון, אתם עשויים להתחיל להרגיש תסמיני גמילה מוקדמים כמו בחילה, קצב לב מהיר והקאות. תוך 12 שעות, אתם עשויים להרגיש תסמינים חמורים יותר כמו התקפים או הזיות. לכן חשוב לגייס אנשים שאתם סומכים עליהם שיהיו אתכם ולצדכם לאורך תקופת הגמילה. כך אם התסמינים יקצינו, האנשים שמלווים אתכם יוכלו לוודא שתקבלו טיפול רפואי בהקדם האפשרי.

וודאו שיש לכם את כל מה שאתם צריכים

תסמיני הגמילה עשויים ללוות אתכם לפרק זמן שנע בין 24 ל- 72 שעות, ועד שכל האלכוהול יתנקה מהגוף שלכם. במהלך ניקוי הרעלים יתכן שלא יהיה לכם אנרגיות או שלא תרגישו טוב מספיק כדי לבקר בסופר או בבית מרקחת, לכן חשוב להצטייד בכל מה שאתם צריכים לפני תחילתו של התהליך. יש כל מיני מוצרים שיכולים לעזור לכם, קחו בחשבון שאתם עשויים להרגיש תסמינים אשר דומים לתסמיני שפעת, כך שתרגישו לא טוב פיזית.

התייעצו עם הרופא שלכם

לפני שאתם מתחילים עם תהליך הגמילה ומתמודדים עם התסמינים הנלווים, גשו לרופא שלכם ושאלו אותו אם הוא יכול לרשום לכם איזו תרופה שעשויה לעזור לכם להתמודד עם התסמינים הצפויים. סביר להניח שהרופא יבדוק אתכם וישאל על ההיסטוריה הרפואית שלכם, לפני שימליץ על תרופות כאלו ואחרות. זה המקום לציין, שפניה למרכז גמילה יכולה לעזור לכם בגזרה הזאת וגם בגזרות נוספות כמו גמילה מסמים. כך תהיו מלווים על ידי צוות רפואי שיפקח על התהליך ויוכל להקל על התסמינים הפיזיים שאתם חווים בו במקום.

שנו את אורח החיים שלכם

כאשר אתם נמצאים בתהליך גמילה, מומלץ ורצוי להימנע מטריגרים כאלו ואחרים שעלולים לגרום לכם לשתות שוב. מה שאומר שכדאי שלא ללכת בתקופה זו למסיבות ואירועים בהם אתם יודעים שמגישים אלכוהול. כמו כן שתפו את בני המשפחה והחברים שלא תוכלו להיות לידם אם הם שותים אלכוהול. כדי להצליח בתהליך לפעמים מומלץ להתנתק משגרת החיים, להתרחק ממקומות כמו ברים, מועדני לילה או מקומות שמגישים משקאות אלכוהוליים ואפילו לפנות למרכז גמילה, שם יהיה לכם קל יותר להתמסר לתהליך.

הישארו פעילים

דרך מעולה להתמודד עם גמילה בהצלחה היא להישאר פעילים. יכול להיות שאתם חושבים שעליכם להישאר במיטה ולהמתין שהתסמינים יחלפו, אך לעיתים דווקא ההיפך הוא הנכון. פעילות גופנית יכולה לשפר את מצב הרוח ולעזור לכם לישון טוב. אתם יכולים גם לסגל טכניקות הרפיה חדשת שימזערו את החרדות והמתחים, או לאמץ תחביב חדש שיוריד את הפוקוס שלכם מתסמיני הגמילה ויאפשר לכם להעביר את הזמן בצורה יותר פרודוקטיבית.

קבלו תמיכה מקצועית

זה מאוד חשוב לקבל תמיכה במהלך גמילה מאלכוהול. מרכז גמילה מקצועי יעמיד לרשותכם צוות שיספק טיפול רב מערכתי, יעמוד לרשתכם סביב השעון, יפקח על בריאותכם ויוודא שתהליך הגמילה יעבור בצורה הנוחה והמיטבית ביותר. במרכזי הגמילה של אי-זון תוכלו גם להתמקד בגמילה שלכם ללא הסחות דעת כשאתם נהנים מכל התנאים שיאפשרו את הצלחת התהליך ומתמודדים עם הגורמים שהובילו אתכם להתמכרות מלכתחילה.

מוזמנים לשתף:

תפריט

לפרטים וקביעת שיחה עם הצוות שלנו