תפריט

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כיצד למנוע הישנות של התמכרויות לאחר גמילה

כיצד למנוע הישנות של התמכרויות לאחר גמילה

גמילה מהרואין, אלכוהול או סמים אחרים היא תהליך שיש לו אבני דרך חשובות. בכל שלב של ההחלמה, קיים סיכון להישנות, ועל כן, יש לפתח מיומנויות למניעת הישנות, וללמוד כיצד ליישם אותן. ככל שתדעו מהם הגורמים הנפוצים ביותר להישנות של התמכרויות ואת הדרכים להתמודד איתם, כך תוכלו לפתח כלים למניעה שישמשו אתכם גם לאחר שהגמילה הסתיימה, בחיי היום-יום שלכם.

הגורמים הנפוצים ביותר להישנות של התמכרויות

טיפול בהתמכרות יכול להוביל לסיכויי הצלחה רבים, ובמרכז הגמילה באמת תהיו נקיים. אך מה תעשו כאשר אתם חוזרים לחיים האמיתיים ואין סביבכם את התמיכה של הצוות הטיפולי? שאלה זו לגיטימית ומעוררת חשש אצל הרבה מחלימים, לכן חשוב להכיר ולהבין את הגורמים שעשויים להוביל להישנות:

  • שעמום
  • לחץ
  • עייפות
  • רעב
  • כעס
  • בעיות כספיות
  • בעיות בזוגיות
  • טריגרים של מראות, ריחות ואנשים
  • הרגלים ישנים

מניעת הישנות

מרכז מקצועי לטיפול בהתמכרויות ילמד את המטופלים טכניקות למניעת הישנות, כך שיוכלו לשמור על תוצאות הטיפול לאורך זמן ולהגיע ליעדים בטווח הקצר והארוך. כיום, יש באמת המון ניסיון ומגוון עצום של כלים למניעת הישנות שניתן ליישם בשגרת החיים שלכם, והנה טיפ קטן מאיתנו – אינכם צריכים להמתין עד לרגע שבו תרגישו דחף או רצון להשתמש. השתמשו בכלים הללו בשגרה היומיומית שלכם, כדי למנוע כאלו מצבעים מלכתחילה ועל מנת להפחית את התשוקה לסם. 

טפלו בעצמכם

רוב המחלימים מהתמכרות יחוו נדודי שינה ועייפות. נדודי שינה ועייפות אלו טריגרים פוטנציאליים נפוצים להישנות. אולם יש דרך להתמודד עמם והיא פעילות גופנית ותזונה בריאה ומאוזנת שיחד יוכלו לשפר את איכות השינה שלכם. ככל שתקפידו לסדר לעצמכם לוח זמנים מובנה של שינה, פעילות גופנית ואכילה, כך תוכלו להקטין את הסיכון וגם לאמן את הגוף לאורח חיים טוב ובריא יותר.

עצרו לתקשר עם עצמכם

כאשר אתם מרגישים תשוקה לסם עצרו רגע ושאלו את עצמכם האם אתם חשים כעס, רעב, בדידות או עייפות. ארבעת הגורמים הללו הם טריגרים נפוצים של מחלימים והיכרות איתם יכולה לסייע במניעת הסיכון להישנות. אם התשובה היא כן, נסו ליישם את אחד מהכלים שלמדתם למניעה.

מדיטציית מיינדפולנס

מיינדפולנס זו טכניקה שמלמדת אנשים להיות יותר מודעים יותר לעצמם. פיתוח מודעות עצמית יכול לעזור לכם להתמודד עם טריגרים פוטנציאליים. אנשים שמשתמשים במדיטציית מיינדפולנס לרוב יהיו נקיים ומפוכחים ותהיה להם פחות תשוקה ויותר קבלה עצמית. בעזרת הכלים שמעניקה המדיטציה הם לומדים כיצד להכיל את התשוקות שלהם במקום להילחם בהן, והכל ללא שיפוטיות, מה שעוזר למנוע הישנות.

הכירו את הטריגרים שלכם

הטריגרים שלכם יכולים להגיע מבפנים, מתחושות כמו חרדה, כעס, מתחים, עצבנות או הערכה עצמית נמוכה, והם יכולים להגיע מבחוץ ולהיות מושפעים מאנשים מסוימים, מקומות או מצבים שמזכירים את השימוש. צרו לעצמכם רשימה של הטריגרים. כאשר נותנים להם שם ומפתחים מודעות לקיומם, קל יותר לשלוט בהם ולהפחית את הסיכון.

הצטרפו לקבוצת תמיכה

הצטרפות לקבוצת תמיכה והשתתפות בה באופן קבוע יכולה לספק לכם מרחב בטוח ותומך, עם אנשים שמבינים מה עובר עליכם, שכן מתמודדים עם דברים דומים בעצמם. תמיכה של קבוצת שווים יכולה למנוע הישנות מכיוון שהיא מקטינה את תחושת הבדידות, תחושה אשר הנה טריגר נפוץ להישנות. 

קחו נשימה עמוקה

הנשימה מרכזית בחיים של כולנו, אך רבים אינם מודעים לכך ששינוי הרגלי הנשימה יכול לשנות את החיים מקצה לקצה. הנשימה אינה קשורה רק לתפקודים חשובים בגוף, אלא שיש לה השפעה על הכימיה במוח. היא משפיעה על הרגשות ועוזרת לווסת את מצב הרוח הכללי. נשימה עמוקה משחררת חומרים שתורמים לרגיעה, אושר והפחתת כאבים, לכן זו טכניקה מעולה למניעת הישנות, שכן ניתן להשתמש בה בכל מקום ובכל זמן. 

ערכו רשימת אנשי קשר לשעת חירום

כאשר יש לכם דחף אתם עשויים להתקשות לנהל אותו בכוחות עצמכם, במיוחד בשלבים ראשונים לאחר גמילה מהרואין או מסוגים אחרים של סמים. כלי מעולה למניעת הישנות הוא הכנת רשימה של אנשי קשר שאליהם תוכלו להתקשר כדי לקבל תמיכה בכאלו מצבים. אם יש לכם אדם שאתם בוטחים בו, צרו אתו קשר והוא יכול לעזור לכם לעבור את הכמיהה לסם, ולהזכיר לכם מדוע אינכם רוצים לחזור אחורה. חשוב שהרשימה הזאת תהיה עליכם כל הזמן על מנת שתוכלו להשתמש בה בכל פעם שתצטרכו.

פנו לקבלת עזרה 

הפחד המתמיד מפני הישנות עשוי להיות מאוד מתיש, אולם הוא לא חייב להיות, אם יש לכם בכיס כלים טובים ואסטרטגיות להתמודדות. ככל שיהיו לכם יותר כלים ותכירו את הטריגרים שלכם, כך תוכלו להקטין את הסיכון. כמו כן, אתם תמיד יכולים לקבל ליווי מקצועי וייעודי גם מחוץ לאשפוז, על מנת לרכוש עוד מיומנויות שיעזרו לכם למנוע הישנות של התמכרויות.

המומחים של אי-זון כאן עבורכם תמיד, גם לאחר הטיפול

E-זון זו רשת של מרכזים לטיפול בהתמכרות עם מיטב המטפלים ותכניות גמילה רב מערכתיות שמותאמות אישית למטופלים לאחר אבחון. לשיטת הטיפול בהתמכרות שלנו יש אחוזי הצלחה מדהימים, והבוגרים שלנו נהנים מתמיכה הן לאורך השהות, והן לאחריה. 

הדלת שלנו תמיד פתוחה עבורכם, כך שאינכם צריכים להרגיש שאתם מתמודדים עם הכל לבד. כמו כן, החזרה לשגרה הנה הדרגתית, על מנת שתוכלו לצלוח אותה בכוחות עצמכם וליישם את כל הכלים שרכשתם בשגרת החיים שלכם!

מוזמנים לפנות לאחד מסניפי רשת אי-ZONE למידע על תכניות הטיפול!

בניית החיים החדשים
שלכם מתחילה כאן.
רוצים לדבר? יש לכם שאלה? אנחנו פה בשבילכם. השאירו פרטים ונשוב בהקדם
מאמרים נוספים בנושא

תפריט

לפרטים וקביעת שיחה עם הצוות שלנו