טיפול תרופתי לגמילה מסם נרקוטי בליווי רפואי

טיפול תרופתי לגמילה מסם נרקוטי בליווי רפואי

מתדון זו תרופה אשר משמשת לטיפול בהתמכרויות, מה שמוביל משתמשים מסוימים להחליף התמכרות אחת באחרת. אם היא נלקחת לעיתים קרובות, יכול להיות שתתפתח סבילות לתרופה, מה שיוביל לנטילת מינון גבוה יותר על מנת להשיג את ההשפעות הרצויות. כאשר זקוקים למתדון על מנת לתפקד באופן יומיומי, ולא יכולים בלי, המשמעות היא שהתפתחה תלות. במקרה הזה, הניסיון להפסיק את השימוש בתרופה יוביל לתסמיני גמילה. הסיבה להופעתם של תסמיני גמילה, היא שהגוף התרגל לתפקד עם מתדון וכעת הוא צריך ללמוד מחדש כיצד לתפקד ללא מתדון במערכת שלו. בפרק הזמן הזה, עשויים להתפתח תסמיני גמילה לא נוחים, שעלולים להקשות על התהליך.

מדוע צריך ליווי רפואי?

מכיוון שגמילה ממתדון עשויה לגרום לתסמינים שליליים ולא נעימים, מומלץ לאנשים המתמודדים עם התמכרות לעבור גמילה תחת פיקוח רפואי. תכנית גמילה רב מערכתית במרכז גמילה, יכולה להפחית את חומרת התסמינים ולוודא שהגמילה תעבור בצורה נוחה, כאשר הצוות הרפואי ינסה להקל על התסמינים שאתם חווים עד כמה שניתן. מטבע הדברים התהליך שונה מאדם לאדם, התסמינים ותקופת הגמילה ישתנו בהתאם לחומרת ההתמכרות ולזמן שבו התרחשה. כמו כן, גם הסבילות של המשתמשים, כל שכן תהליכים כימיים שמתרחשים בגוף של כל אחד באופן פרטני, ישפיעו על חומרת התסמינים ועל אורכו של תהליך הגמילה בפועל.

מהם תסמיני הגמילה?

תסמינים של גמילה ממתדון דומים לתסמיני גמילה מהרואין ומורפיום, אולם בדרך כלל הם מתונים ודומים לשפעת, ביניהם:

  • צמרמורות
  • בחילות
  • הקאות
  • חום
  • חרדה
  • כאבי שרירים
  • הזעה
  • דופק מהיר
  • התכווצויות בבטן
  • שלשולים
  • פרנויות
  • תשוקה לתרופה
  • נדודי שינה
  • דכאון
  • הזיות
  • נרגנות

במידה וההתמכרות חמורה יותר, גם תסמיני הגמילה עשויים להיות חמורים יותר ותהליך הגמילה עשוי להיות ארוך ואינטנסיבי יותר (בדיוק כמו התהליך של גמילה מקוקאין).

כמה זמן נמשכים התסמינים?

תסמיני הגמילה יופיעו בדרך כלל לאחר 24 שעות מהפעם האחרונה שנטלתם מתדון והן יכולות להימשך לכמה ימים, עד שהמתדון יצא מהמערכת ויתנקה מהגוף. יש לציין שהגמילה יכולה להימשך גם כמה שבועות, במידה ומדובר בהתמכרות חמורה יותר. ככלל, רופאים ממליצים לעבור את הגמילה בהדרגה, ובהתחלה להפחית את השימוש בתרופה, על מנת להפוך את התהליך לנסבל יותר.

לרוב 7 עד 10 הימים הראשונים הם הקשים ביותר, למרות שלעיתים ההתמודדות עם תסמיני גמילה עשויה להימשך לזמן רב יותר, שכן בהשוואה לתרופות אחרות, מתדון מתנקה מהגוף לאט יחסית. אולם ככל שהזמן עובר התסמינים יחלפו.

גמילה ממתדון – כיצד היא מתרחשת?

מכיוון שגמילה ממתדון עשויה לכלול תסמינים פיזיים כאלו ואחרים ולוקח זמן עד שהתרופה מתנקה מהגוף, הדרך הבטוחה והיעילה ביותר לעבור גמילה תהיה במרכז גמילה מקצועי אשר פועל בו צוות רפואי שמפקח על התהליך, ורושם טיפול תרופתי בעת הצורך כדי להקל על התסמינים השונים.

אנשים שעוברים גמילה, צריכים להיות תחת פיקוח רפואי גם כדי להבטיח שישלימו את הגמילה בבטחה ובנוחות. כאשר יש ליווי, תמיכה ופיקוח, יהיה לאנשים שמתמודדים עם התמכרות קל יותר להחלים ולנקות את הגוף מהשפעות התרופה. מבחינה רפואית, תהליך הגמילה כולל הפחתה של מינון התרופה על פני תקופה של שבועות, וכאשר הגמילה אינה פתאומית, כך גם חומרת תסמיני הגמילה תפחת, גם אם המשמעות היא שתהליך הגמילה יהיה ארוך יותר.

טיפול בהתמכרות במרכז גמילה 

מרכז גמילה אשר מתמחה בטיפול בהתמכרויות מעמיד לרשותם של אנשים המתמודדים עם התמכרות את המומחיות של רופאים ומטפלים מקצועיים שמלווים את התהליך ומספקים מענה רב מערכתי ומכיל למטופלים. לרוב תכנית הטיפול תותאם אישית לכל מטופל, כאשר אשפוז במקום והתנתקות מהסביבה ומפיתויים שונים תעניק להם את הסיכוי הטוב ביותר להגיע להחלמה מלאה. 

בהתאם לצורך, תכנית הטיפול עשויה גם לכלול מגורים במקום, טיפול וליווי רפואי מסביב לשעון, וכן טיפול רגשי נפשי אשר עוזר למטופלים להתמודד עם הסיבות שהובילו להתמכרות ולרכוש כלים יעילים יותר להתמודדות עם אתגרים. מלבד מטפלים מקצועיים והתאמת תכנית טיפולית אישית, מרכז הגמילה כולל את כל התנאים שמאפשרים החלמה, כל שכן תהיה בו קבוצת שווים, שעוברת אתגרים דומים ויכולה לקחת חלק באקט הטיפולי ובתהליך ההחלמה. 

למה לצפות במהלך הגמילה

אם אתם מתכננים לעשות שינוי בחייכם ולהיגמל מההתמכרות למתדון, עליכם לתאם פגישה במרכז גמילה. זהו צעד חשוב, מכיוון שיעזור להעריך את מצבכם באופן ספציפי על מנת להבין את עוצמת וחומרת ההתמכרות, כל שכן את ההתנהגויות הנלוות אליה. חשוב לזכור, שלא פעם ההתמכרות נובעת מסיבות אחרות, לכן גמילה פיזית ותרופתית לא תעזור אם לא מטפלים בשורש הבעיה. בהתאם לאבחנה, תותאם לכם תכנית טיפול ותקופת גמילה, תחת  ליווי רפואי ועם כל הטיפולים ההכרחיים שיאפשרו לכם בתום התהליך לחזור לקהילה בהדרגה, ולהתחיל את חייכם החדשים ללא התמכרות. 

מה קורה אחרי הגמילה?

תהליך הגמילה קורה בהדרגה ובמהלכו מסייעים לכם לחזור אט אט לשגרה. במרכז הגמילה של E זון ימליצו לכם על תכנית טיפולית מתאימה שתעזור לבנות שגרה בריאה, לרכוש כישורי חיים חדשים, כמו גם טכניקות למניעת הישנות וחזרה לנטילת התרופה. כמובן שצוות המרכז יהיה זמין עבורכם ויספק לכם תמיכה, כך שאינכם נזרקים לחיים בחזרה, אלא עושים תהליך הדרגתי. כמו כן, מומלץ לחפש מסגרות תומכות גם בחוץ, מה שיספק לכם תמיכה ויאפשר לכם להמשיך באורח החיים הבריא גם לאחר שאתם נגמלים.

תפריט

לפרטים וקביעת שיחה עם הצוות שלנו